Keittiöjuttuja

Crystal kirjoittikin aiemmin kokemuksiaan ja vinkkejään samasta aiheesta.
Näinhän se on keittiössä kuten monessa muussakin asiassa, että tapoja ja konsteja on monenlaisia, kukin tavallaan.
Mulla meni tosi pitkään ennen kuin pääsin sinuiksi plus-öljyjen eli ravintolisäöljyjen kanssa. Sitten se olikin menoa, kun alkuun pääsin.
Young Living on kaiketi edelleen ainoa yritys, joka on saanut öljyilleen ravintolisäluokituksen! Puhtaita, luonnollisia öljyjä siis <3 Tunnistat syötävät öljyt valkoisista etiketeistä ja + merkistä etiketissä.


Kuvan paistissa olen kyllä käyttänyt ihan kaupan riistamausteseostakin, koska joku vieraileva kokki oli pussukan kaappiini jättänyt, mutta muutoin en kaupan mausteita enää juurikaan käytä.
On niin ihanaa, kun voin tiputtaa mausteeksi tipan vaikkapa basilikaöljyä sen sijaan, että talvella koitan saada tuoretta basilikaa hengissä kotiin asti... Öljyt myös säilyvät hyvin.
Aloitathan varovasti yhdellä tipalla tai jopa sen osalla eli kasta hammastikku pullon suusta ja siirrä tippanen sillä kohteeseensa. Lisätä voit aina, mutta pois et saa.
Käytän eteerisiä öljyjä niin leivonnassa kuin ruoanlaitossakin ja juomien maustamisessa.
Mun lemppareita on minttukaakao, kardemummakahvi, Thieves-tee, basilika-/timjamisämpylät, basilika/timjami/rosmariini/mustapippuri pataruokiin...
Tutustu ihmeessä, kokeile omien mieltymystesi mukaan ja kysy vinkkejä suosikkiruokiesi maustamiseen, nam.
Terkuin kotikokki Maarit