Kotona Keittiössä
Joulu on pian täällä ja minut on kutsuttu blogiin jakamaan ruuanlaittovinkkejä.
Ensimmäinen merkittävä keittiö-kokeiluni eteerisillä öljyillä oli nimeltään ice-cream lab, mutta vaikka jäätelö minulle onkin herkku niin arkeen kuin juhlaan kaikkina vuodenaikoina, päätin tänään jakaa jotain hiukan ajankohtaisempaa..
Laitoin kerran yrttiöljyä leipätaikinaan, enkä ole sen jälkeen leiponut leipää ilman. Salvia on oma suosikkini pannuleipään ja höttöisiin sämpylöihin, suosittelen.
Ruuanlaitossa toisinaan häiritsee, ettei mausteet näy, kun käyttää öljyjä, mutta leipoessa se voi olla jopa hyvä asia. Mikset sinäkin kokeilisi YL:n +öljyjä vaikkapa maustekakkuun, pipareihin, uunipuuroon tai vanukkaaseen? Entäpä kalan, kasvisten tai liemen viimeistelyyn?
Öljyillä maustuu mainiosti myös kauden kuumat juomat -huomaa kuitenkin piparmittukaakaota ja joulukahvia keitellessäsi, että tippa jo riittää kupilliseen tai pariin.
Ootko joskus kuullut vinkin, että kanelia voi laittaa uuniin tuomaan tumman makeaa tuoksua? Toimii nimittäin myös kaneliöljyllä diffussa! Kaveriksi voi kokeilla vaikka vaniljaa, havuja tai appelsiinia.
Young Livingiltä löytyy toki myös oma Christmas Spirit -sekoituksensa, juurikin appelsiinia, kanelia ja mustakuusta. Sydäntalveen sopii myös mausteinen Thieves, tai raikas/maadoittava suosikki violeteista öljyistä (Grounding, Valor, Inner Child..) -itselläni se on tähän hetkeen Present Time.
Toivotan LuonnonTuulien lukijoille suotuisaa säätä & oikein antoisia talvipyhiä!


Kiittäen,